Posts

Showing posts from August, 2016

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

Image

189 - sebab tidak semua mampu

Lin : Ain, aku jealous la.

Ain : Jealous for?

Lin : Aku jealous dengan orang yang dapat melancong sana-sini. Like seriously, bestnya hidup diorang.

Ain : Kau kuis tanah pasir ni kena dekat aku la! Sana sikit. Ada batu kat sini. Sakit.

Lin : Oh sorry.
Kau tak jealous ke dengan orang yang dapat melancong, jalan-jalan, relax-relax pergi tengok tempat orang, pergi negara orang. *baling batu dalam air*

Ain : Cuba kau baling jadi lompat-lompat tu. Macam dalam drama. Hehe. Meh aku try. *baling batu dalam air*
Hmmm, bukan aku tak jealous. Sape je yang tak jealous? Aku pernah sampai termimpi-mimpi nak pergi Jepun. Haha. *jeda*
Satu je tapi, aku tahu aku tak mampu, Lin.

Lin : Kan? Macam mana la diorang boleh ada duit pergi melancong? Tu mesti duit parents dorang ada support jugak tu. Parents aku? Hmmph, memang tak la. Nak jalan-jalan dalam Malaysia pun belum tentu nak support.

Ain : Tak salah Lin. Kau takleh compare parents kau dengan parents diorang. Memang duit yang diorang ada diorang kena …

188 - they asked me

People I love ask me why did I stop writing.

I didn’t stop. My writings are there; lecture notes, the corner of books, the sketches in papers, the notes in phone, the scribbles in assignments, the doodles in the tablet. Some of my writings may also on the net, where I want to share it.

I didn’t stop. I learn that some things are better left unsaid. Some things are not meant to be shared. Some things are better kept in a space where people can’t see it.

I didn’t stop. It is just that; I chose what I want to share. Because people may judge me for having too many flaws, which is not good. Because people are human beings where judgements are always being done.

I didn’t stop. I’m a human too, where I think too much about others’ feelings.

Yeah, I didn’t stop writing. *smile*