Posts

Showing posts from July, 2016

187 - friendship

Ain : Boleh tak kita baik-baik je? Macam dulu?
Min : Kenapa? Dulu kita tak baik-baik ke? Kita ada gaduh eh?
Ain : Min... Kau pun tahu kita dulu tak macam ni.
Min : Entah. Aku rasa kita okay je macam mana pun.


——


Min : Entahlah. Aku dah tawar hati nak berkawan dengan Ain weh.

Anis : Dah kenapa pulak dengan korang berdua ni?

Min : Entahlah. Aku pun tak tahu kenapa aku macam ni. Kami dua orang tak buat apa-apa pun, cuma rasa macam masa menjarakkan.

Anis : *jeda 5 saat*
Sebab kau sayang dia, kau jadi macam ni.

Min : Maksud kau?

Anis : Ada sebab kau luah kat aku hari ni. Kau bagitahu aku sebab kau care, kau bagitahu sebab kau taknak hilang dia as a friend.

Min : Mungkin ya, Nis. Tapi, aku tak rasa seronok nak berkawan dengan dia. Kadang-kadang every words yang dia cakap, aku rasa nak tutup telinga je, kau tahu tak? Dia care pasal aku, dia told her story kat aku, but I don't feel like want to listen pun. Feels like I just don't want to hear her voices. At all.

Anis : Bukannya apa, Min. Aku ni …