Skip to main content

Tolong :)


As-Salam .
Ya . tak sabar menanti kehadiran adik-adik Form 4 .
AS ? Entah dapat ke tak . Sebabnya tahun ni SANGAT ramai Form 4 yang akan masuk compared by past year .
So , bakal akak-akak , jika anda dianugerahkan seorang AS , bertanggungjawablah .
Mungkin naqibah harus bertanggungjawab terhadap adik usrahnya , bagaimana pula dengan seorang kakak kepada AS ?
Hari ini bukan nak cerita perjalanan seorang ex-AS mahupun bakal kakak . Namun nak cerita tentang istikharah .
Istikharah ini bukanlah setakat waktu nak memilih sayap perjuangan , doktor , guru mahupun surirumah .
Lagi-lagi utama utama memohon pertolongan Allah dalam setiap tingkah , gerak dan perbuatan kita dalam kita mengajak orang , bukan ?
Saya katakan , membina manusia .
Merancang dan membina jiwa-jiwa untuk sama-sama berada dalam saff perjuangan . Kalau nak jadi doktor taknak usaha , apa gunanya , bukan ?
Istikharahlah agar semua perancangan dan keputusan yang akan datang tiba dan hadir dari Allah . Ya , dari Allah .
Sound easy right ? But in reality , it's not .
Kalau mudah semua orang dah buat .
Kalau dulu waktu kecil-kecil kalau tak dilarang makan daging khinzir , kalau tak dilarang pegang anjing , kalau tak dilarang minum arak , sudah tentu kita sekarang sedang meneguk , memakan dan menyentuhnya , bukan ?
Tapi itulah yang mengajar kita , Tarbiyah kan namanya tu ? Belajar , tahu dan mengamalkannya .
P/S : Kata Kak Qaleesh , " Sebelum ajak orang , kita dah solat taubat belum ?" Dangg ~ sakitt xD

Comments

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…