Skip to main content

CONTEST BLOG SUPERAWSOME BY SHA


As-Salam .
Hehe . Kalau kamu semua dah perasan , hari ni Imia dah post tiga entry kan ? Termasuk entry khas ni . Entry ini khas sebab Imia akan join contest yang dah dibuat khas oleh Cik Shaza yang comel secomel DP Facebook dia tu . Blog dia sebenarnya lagi super-duper awesome . Tapi disebabkan Imia telah ditag oleh Cik Fieyqa , Imia tak sampai hati nak biar Fieyqa dihampakan . So , Imia join la . Lagipun , hadiah dia menarik . Teringinlah pulak , bukan senang nak dapat hadiah kan ? Kalau Imia menang , Imia bersyukur sangat sebab ni second time Imia join contest . First contest tak ada rezeki . Takpe :D

Ok , ini dia syarat-syarat yang dikenakan oleh Cik Shaza kita .

1. WAJIB follow blog Freaking Twins .
2. Inbox me . Hantar korang punya entry yang korang dah buat Sha dekat FB .
3. Warganegara Malaysia . *proudly
4. Tidak kira jantina , tapi hanya LELAKI dan PEREMPUAN .
5. Letak tajuk contest : CONTEST BLOG SUPERAWSOME BY SHA .
6. Buat simple entry about this contest and letak banner kat atas tu . Pastikan banner tu di  linkkan ke blog Freaking Twins .
7. Tag sekurang-kurangnya 2 orang blogger dan pastikan dia tahu .
8. Contest akan terbatal sekiranya kurang 15 penyertaan .

Alhamdulillah , nampaknya semua syarat tu Imia dah buat kecuali tag kan ? Ok , Imia nak tag orang yang pernah terjah blog Imia . Imia pilih random je . Tahniah kepada Anys dan Syafiqah . Anda berdua join eh :D
Untuk pemilihan pemenang :

Blog yang cantik dan tidak lambat loading .
-- Depends on how much gambar dalam entry kot . Selalunya banyak . Tapi , InsyaAllah tak menyakitkan hati Blogger yang ziarah sini nak tunggu loading .

Blog yang tidak mempunyai banyak widget-widget yang mengarut dan susunan widget yang kemas .
-- Yang ni no komen . InsyaAllah , Music tu tak mengganggu kan ? Music box je tu . Tak ada hard rock ke ape-ape :P

Entry di blog mesti menarik .
-- Yang ni , untuk pengetahuan Shaza , Imia selalu post entry Islamik . tak tahulah menarik ke tak .

Header yang awesome .
-- Saya suka header yang simple lagi comel macam cik Shaza gitu :)

Blog yang kreatif design .
-- InsyaAllah template blog saya ni tak ada kat mana-mana . Credit diberikan sepenuhnya kepada pemilik .

Ok . Tu je . InsyaAllah , if Allah will , Imia nak menang :P . Hehe . Kecoh je .

Comments

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…