Posts

Showing posts from May, 2011

tidur :D

Image
Salam guys , how's things going on ? ahaha . balik dari KI nak bukak blog je hajatnye , tak betul langsung niat ni ha . tu la , rindu kawan-kawan blogger !! eh-eh , tajuk slack la , TIDUR ! hari ni imia just nak story about ethics of sleeping :)

first sekali , sebelum tidur , better ambil wuduk , kan sebelum baca al-Mulk ,bolehla ambil wuduk .


pastu , buang habuk - habuk yang ada , korang tak payah la ambil vacuum nak bersihkan segala benda tuh , just ambiklah kain ke or something useable :))

dahtu , buat ape ? dahtu , korang bolehla bace doa :)) Nabi Muhammad tak pernah lupa nak berdoa tau . lepastu , tiupkan dekat tangan and dekat all parts of your body . insyaAllah , terselamat daripada gangguan syaitan :))

lepastu , boleh lah tidur , kalau boleh , korang tidur mengiringlah ke kanan sebagaimana sunnah Nabi :))

tu je kot , yang imia boleh sebarkan dekat korang . hope korang sume dapat manfaat !
p/s : sorry sangat-sangat , imia ada ilmu ni je yang boleh disampaikan , ni pun cilok dari…