Skip to main content

what a weirdo name , ha ?!


Salam guys , ehem-ehem , tersedak pulak ~ setelah sehari berehat [ penat ] , kembali menulis di blog ini , semalam penat sebab fikir result PMR , sape tak takut weh , mula-mula rasa selambe je , berangan dalam kepala , pegi ambil result then balik , tunjuk dekat ma ngan ayah , ok , settle . tapi bila fikirkan mestilah tak semudah tu kan ? huaaaaaa ~ nak nanges ! macammana kalau ... ?? tamau tulis , kang menyumpah diri sendiri pulakk . and bila fikir , lepas ni tak nak stay sekolah situ dah , nak pergi jauh-jauh [ taderlah jauh sampai atas gunung kan ,, ] want to step on my own feet , separate ngan members yang aci baek tapi gaga [ sape tau gaga tu ape , baguss ] kann ?

gambar ni takde kena mengena dengan what we are talking about :))

wanna meet new friends yang entah baek , entah tidak kan ? weh , seriously i takde pengalaman lagi stay up hostel , sekarang i'm being nice bawah ketiak ma , makan pun orang control , kang aku pergi hostel , who wants to do the simple that , so the answer is MYSELF ! teringin ~~ [ weh , ni entry mengantuk , tapi ayat seterusnya , buat yang tak mengenali Imiarun , you can know me better here , ya ]

tukar tajuk , ok , kan aku ade bagi award kan ? i dah jelajah semua blog nak tengok how it comes ! emm , its really interesting kan buat award , boleh tau banyak benda yang kita tak tau , good ryte ? and from the entry , lot of peeps said

1) my font size , kecikkkan ? ha , sekarang dah besar , ok tak ? nak besarkan lagi tak ?
2) sape ingat header yang budak perempuan pakai baju kurung tu ? ala , yang muka sebek je tu , ahaha , ok disebabkan header tu muka sebek je , aku tukar dah header , eheh ^^
3) my name is weird ! ya , imiarun , its really WEIRD , actually , my name is nuraimi , i just terbalikkan letters tu je , thats why jadi imiarun , ahaha , doesn't it matter ? i tak nak reveal my own name sebenarnye , except for the well-known kan ?
4) and the last but not least , suruh i upgrade lagi my blog design , emm , yang ni nanti-nanti kot , sebab baru je tukar segala macam [ sape yang dah lama follow tau la , eheh ] , dulu , blog i teruk gila-gila , macam ... --'
5) and [ eh , ade lagi ? ] ramai yang adore dengan doodles aku tuh , cute ke ? kalau nak bandingkan dengan orang yang mahir , dorang mesti kate , what the bad tau kat doodles tu , tapi dah korang kate macam tu , ahaha , so , macam yang aku dah announce dalam entry yang lepas-lepas , satu entry satu doodle ^^

ok , entry yang penuh kemengantukan ni dah kembali SEGAR ,terlepas segala macam huru-hara in my minds lepas dah tulis semua benda-benda alah tu , haha , ok time for doodle ! here it is ^^


doodle kat ats nih , aku buat masa geram dengan satu orang ni , i just wanna help , tapi dia kata berambus tau tak , sah aku tak pergi dah blog dia , okk ! sape terasa bagitau dulu , kang salah -- . aku sangat geram tau tak ! kang tukar jadi domokun , baru tau , ahaha


ok , wassalam and babai :face75:

Comments

  1. pernah terpikir kenapa nama kamu imiarun, maybe terbalikkan..hehe..betul rupanya :)
    baru kenal..ngee

    ReplyDelete
  2. doodle tu nak buat camne? kena download kah? fuh! jakun giler bab2 IT nih =.="

    ReplyDelete
  3. haha , tak jakun lah , kna download adobe iilustrator dulu , tp kalau bnyk duet , boley trus beli ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…