Skip to main content

Kek Batik yang Baik :)

Salam guys ! how your days ? boring ?
same with me 'ere ! semalam really congrats for sesape yang dapat award tuh , sebenarnye kalau boleh nak bagi kat semua tau tak , tapi da limit 10 je , nak wat camne , kan ? ok , i promised yest. yang aku nak buat entry about Kek Baik Batik . so aku tukar name die jadik Kek Batik yang Baik as i always typo kan ? haha ! kek batik nih memang baik cause jadik je , its yummy though ! ahaha . nak tunggu kek tu da keras , superb lambat ! last sekali masuk dalam freezer . GILA , ta penah gi aku tengok orang wat kek batik letak dalam freezer .

family aku je ade habit camtuh [ gaga habit ] . ahaha :D and , aku wat special doodle khas jugak untuk kek batik ni . act. aku sangat bangga apabila cik fatihah ni bagi nickname kat aku cik doodle dalam entry award die . ahaha . bangga  ^^ . the spirit of doodle increase kot , tak gitu ? nak tengok ? ni ha ..


lol . buruknye kek yang aku lukis tuh , lagi satu lupa letak blusher la kat pipi dia :P banyaknye kelemahan . hehe . nak tengok gambar-gambar laen ?



sekarang kek batik tu dah habes dimakan . dah basuh dah pun bekas die . haha .dahla tu , esok insyaAllah aku post laen . sedang carik idea untuk entry esok , haish , pening-pening --' .aku rase nak post tentang ... , nak tau ... tu ape ? esok ye ! hehe . sure menarik la entry tu , coz mesti ramai yang interest punya ^^ .

ok . sudah la ye , nak tengok tv , kan rutin harian tu :P babai and salam 'alaiyk ^^







Comments

  1. sedap nye!!! kasi sinie suket...gud larhh..

    ReplyDelete
  2. teringat yang mak buat.. memang sedap

    ReplyDelete
  3. caera : ehehe , da habes la , hak2

    bintang : tau xpe , yg mak buat lg sedapp :D

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…