Skip to main content

its lomo , not domo !!

gambar hiasan semata-mata :D


Salam peeps ^^ , errr , semalam i ade tengok GDA [ golden disk award ] live streaming , tapi tak habes , huaaaa T.T sempat tengok sampai Ft Island got award je , kategori ape entah , bukannye aku faham ==' sebabnye , emmm , biaselah , modem satu , pc pun satu [ exclude laptop ] , kalau pc banyak pun , modem satu je , nak gune internet cammane kan ?? huaa , sedeh :(

ok , tukar cerite , apsal la mood aku boleh tertukar just because that small thing kan , lagipun i'm not biased by anyone , takkan boleh affect by those thingy :) , semalam , i'm blogwalking , and i've found a site , an interesting site , i love kawaii kan , and all those thing in that site are KAWAII you know ?! i memang tengah cari lomo camera and jumpa pulak dengan blogshop lomo camera , and tatau nak pilih , [ ceh , macam ada duet ? ] , ok maybe korang tatau ape tu lomo camera , lomo camera is not like DSLR or digital camera , its tiny and cute . focuses lens pun ade , eh2 , tatau betul ke tak , tapi tu yang aku bace la , tapi korang jangan tertukar antara domokun dengan lomo pulak , ahaha :D meh nak tunjuk gambar :P

yang ni domo ^^ , sejenis binatang yang sentiasa marah , haha

yang ni lomo , sejenis camera ^^

haha , dah puas tengok gambar tu ? hehe , sebenarnye aku kalau nak pilh antara DSLR dengan LOMO , better i pilih lomo , sebab i'm not a photographer , tapi kalau yang memang ada seni , yang bukan tangan , otak , kaki semua kayu macam aku , memang tak teringin la DSLR tu , sebab aku minat nature pics than gambar orang buat muka cute-cute tu :) , advanced dia pun nak dekat sama je dengan DSLR , cuma DSLR tu up lagi la kan ,, [click]>> link blogshop tu ^^ , kan , tengok belum site tu , aku tulis korang tak percaye , kang aku cakap karang :P , pengsan pulak , ahaha ^^

sudah-sudah la tu story about lomo camera , imia ^^ time for doodles , hari ni nak letak two doodles sebab ada special case , ahaha , i tried la semalam buat lomo , eh2 , domo lah , typo , tapi malas nak patah balek ,, tapi tak jadila domo tu , jadi macam jelly la pulak , haha , nanti-nanti i try lukis lagi :))and lomo ni lupe letak tangan die , macammana la aku boleh lupa , tapii dah tersave nak buat macammana , nak bukak balek , jawapan dia mesti MALAS , huahua :D


and girl bawah ni , aku dah tukar gaya rambut , asyik rambut pendek dengan rambut panjang je kan , kali ini aku buat a girl with tied hair ^^

ok , sudah , babai and salam 'alaiyk ^^
ehh , kalau ade duet bolehla sumbangkan , nak beli lomo camera tu :P

p/s : credits for the pic above are to weheartit .com ^^ , i've mention it on sidebar pages > credits :)

Comments

  1. comel la semua doodle2 tu...comel!!!

    ReplyDelete
  2. im very much into lomo too:) i hv a dslr but lomo is a creation that u cant find in dslr..

    ReplyDelete
  3. hye , comel la blog awak . hehe . suke tgk :)
    btw , i also love lomo ! kite boleh jadi gang . huhu

    ReplyDelete
  4. am not very good in photography. i hate using adobe photoshop. i love the effects because it ain't fake. that's why i choose lomo over dslr :) besides, it's about break the rules, do whatever you want :)

    ReplyDelete
  5. thx , i love ur comment , btw , ur photo is so adorable , i love it :D

    ReplyDelete
  6. cute lomo.. but lomo punya kertas tu mahal la kan?

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…