Skip to main content

doodle bukan dodol :P

Salam ,
waa !
sangat happy .
semalam , jengah blog kak rara ,
then tengok hasil doodle dia ,
ya Allah ,
comel sangat !
lepas tuh teringin la pulak nak berdoodle-doodle ni .
aku pun pegi browse pakcik Google ,
carik Adobe Illustrator [ ni aku tengok blog kak rara ]
pastu , nak download , kena sign up ,
aku punya semangat nak berdoodle nih ,
membuatkan aku tak kesah .
aku ambil yang trial 30 days punya .
ah~
dah download , kena tunggu Encik Akamai tu pulak [ dila tau :D ]
haish , lembap , bak kata dila , sopan santun sungguh .
dia tak nak lari pecut la tuh , dia merangkak je .
lebeh kurang sejam lepas tuh .
baru aku boleh berkenalan dengan Dato' Illustrator nih ,
fulamak !
memang syok tak terkata lah .
tak rugi aku tunggu lama2 . :D
haha .
lepas tu apa lagi kan .
menconteng sana sini .
satgi lukis yang ni , pastu lukis yang tu .
haish ~
sampai malam aku dok buat benda tuh .
tapi yang penting , syok habes !
tapi pagi tadi aku baru boleh nak mewarna , sebab baru nak browse tenet cara2 nak mewarna .
nak tengok hasil dia ?
hehe . tengok , jangan tak tengok :)

yang ni baru buat tadi :D


yang ni , aku terconteng . HAHA


yang ni st , burok kan ? haha


ni nak lukis mak aku , ta jadik :P


main kaler ngan radiant , bes !


yang ni aku color kat paint , buruk gila .


couple version , aku tau tak jadik :(


yang ni , inagt nak lukis DOMO , ta jadi , jadi benda laen :(


yang ni maen2 ngan gradient jugak :)


baru belajar mewarna dalam illustrator , gambar tu --' , abaikan


yang ni jadi sikit mewarna tu . tapi hampeh !


HAHA , amacam ? ok tak ?
aku tau BUROK , tapi bagi newbie macam aku ,
aku rasa ok la tuh !
haha .perasan !
ceh , sudaah la tu .
wey !
komen la !
ehehehe :D
babai :)

Comments

  1. syes ime wat sendiri??lawa giaks!!!ssah x ime?cm syok ja..ngeh3

    ReplyDelete
  2. ye la , ade nma km tuh . hehe . sng je . sbb byk dia btul kalau kt salah . :))
    try la

    ReplyDelete
  3. Lovely tajam posting. Tidak pernah berpikir bahwa itu adalah ini mudah. Extolment untuk Anda!

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)

Popular posts from this blog

197 - it's been a while

for being imperfect, that is human.

you wish for a perfect day without any flaws, angers, and sorrow but it turns out vice versa.

it’s normal, my dear.

for being imperfect, indeed is for human.

how well you planned your day, 

but because you are a imperfect human who planned,

Allah the perfect one, knows how it will be going; well or bad.

how well you planned your week,

but because you are human full of flaws,

Allah planned it better for you; in many ways.

how well you planned your life,

but because you are a human,

ask, pray, and beg Him to give you the best,

as He knows what’s the best for you.

190 - Wordless Wednesday #4 - a traveler

201 - a sharing to heal your pain

Our iman is not constant. Sometime we feel more close with Allah SWT and sometime we don’t. So when you feel your iman is low turn to Allah SWT and ask for His help. Don’t leave salaah; it’s the foundation and it helps to strengthen our relationship with Allah SWT. The emptiness that we feel can only be filled with the love of Allah SWT. When we try to fill that emptiness with something else that can be a love for a person, wealth etc. then it will cause great pain in the end. When we love something more than Allah SWT then it will cause greatest pain. So strive to get closer to Allah SWT. “Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what is in it…