Posts

Showing posts from November, 2010

untitled [ 3 ]

Image
SALAM :)
today , i wanna type about this article .
Malay article , for those who doesnt understand Malay , so sorry yeah --'



Duhai dirimu yang kuhormati,
Jangan kau hilangkan kepercayaan dan harga dirimu yang selama ini terjaga.
Duhai dirimu yang kuiingati,
Sabarlah dengan penantian ini,
Halanglah dirimu daripada menghubungiku,
Jagalah hati kita agar tidak lalai dari mengingati-Nya,
Kerana cara itu lebih kusukai,
Bahkan aku bertambah yakin,
Namun, aku sedikit kecewa dengan dirimu,
Masih ingin menghubungiku walhal,
kau tahu kita bukannya mahram,
Yang tak patut kau hubungi.
Duhai dirimu yang kusegani tatkala dulu,
Jangan kau biarkan perasaan itu mengawal dirimu,
Hingga tindakanmu melebihi batas,
Jadilah dirimu semula,
Yang kukenali sebelum ini,
Kejarlah cita-cita yang murni,
Jangan kau lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepada yang Esa.


ok . this entry are for Malay-known language .
i bet the next entry are for you vanesa :)
ok ,
kembali pada bahasa yang aku cintai ni :D
dah lama …

untitled [ 2 ]

Image
salam babes :D , today's going same like before , sleep=eat=online=watch TV=sleep and go on . huh ! what a boring life ! kan bagus kalau hidup neh lebih berwarna-warni macam ni :D

i dont know what i'm blabbering now :P i want to share you something , on next year , there will be a long HIATUS for me  as i wanna stay at hostel . so , it will really make me feel sad , want to leave all this bloggy things
err , moody post i realize that . ok . it's done for today . lastly : sorry for not posting yesterday :( i'm a little bit busy :D ok . babai ^^
p/s : credits are all to heart

untitled [ 1 ]

Image
Salam guys ! Heyp ! What’s going on yeah today ?! Ughh ~ Really boring as I’m just online and online and online !

Just finished my Laksa [ one more Malay delicacy ] And straight to this lappy and write this entry ==’ Tonight , Tanak online jugakk , Wanna watch TV ! Yesterday , I’m watching Wipeout ! Damn best weyh ! Gila lawak when it comes to the third challenge ! My sis and I gelak memanjang jer :D Btw , today nak write about editing blog I’m going to stop editing blog since today , And maybe till I gonna be really boring with this design ! [ lepas nih nak buat 2 column balik ] And editing blog just became my hobby now ! And I’m currently editing my new blog [ I’ve got the domain , and its free ] With other colors [ not blue and pink anymore ] And with an animated header , yeah ! I’d made an animated header , you can see right now ! WOW ! proud of myself xD I know that I’ve already change my header so many times , [kalau nak tengok file header blog aku sudah ada 11 header ] HAHA ! Lot ryte ? Ok dear ! i really …

ini apam kukus bukan apam balik :D

Image
salam all . title of this entry is APAM [ quite interesting title ]

i'd told you all in the previous entry , i will write about this apam thingy , ryte ? yest. , i'd made apam with my sis , after a tiring browser on webbies , i'd found many types of apam ,  apam mekar , apam kukus , apam balik , apam datang , we've made the decision , ya ! APAM . apam kukus ! quite simple but it's really yummy though ! the ingredients is readily available in my home , wanna know the recipe here it is :)
Apam Kukus Bahan-Bahan:3 biji telur
1 ½ cawan gula
2 cawan tepung gandum¾ cawan air suam
1 camca besar baking powderCara:Pukul telur bersama gula hingga kembang, masukkan tepung dan baking powder yang telah diayak bersama sedikit demi sedikit. Masukkan air dan gaul hingga rata. Jika suka boleh masukkan warna mengikut kesukaan dan kukus hingga masak. Hidangkan bersama kelapa parut yang telah bergaul dengan garam.
yeah ! it's malay traditional delicacy , easy ryte ? and the result is qui…

orphans ! we need them :)

Image
salam guys ! just now i'd made apam :) wah ! damn delicious kot ! maybe the next post i will post about THAT yummy apam :) today , i wanna talk about orphans orphans are usually less confidence and too shy too talk in front of peeps . a word suitable for them : HUMBLE but i dont think that all of them are like that ~ orphans are just too scared from being rejected from society i think ~ they maybe become more courage than us , yeah ! ex : ME ==' i love to read e-novel , ya ! MALAY e-novel , and i'd found this adorable blog ! sis IJAT and she has made a mini stories about this little girl [ not so ,  i think , same age with me ] who really cared about orphans ! want to know more ?! click this  Anak Dara Papa some quotes that i took Hadis Nabi Muhammad S.A.W riwayat Ibnu Majah; Rasulullah S.A.W bersabda, maksudnya: "Sebaik-baik rumah kaum muslimin ialah rumah yang ada anak yatim yang diasuh dengan baik dan sejahat-jahat rumah kaum muslimin ialah yang ada anak yatim yang selalu diganggu dan…

kawaii mp3 :D

Image
salam :) today i wanna type and talk [ even , its not alr ] about MP3 :D MP3 is one of the things that listed on my wishlist yang tak terkabul lagik ~ somehow , i'm already browsing many kawaii mp3 out there . and those photos below are my DREAMS !!
Mashimaro mp3 :D

Mickey Mouse mp3


Womanista mp3
Hello Kitty mp3

so , which one the most kawaaii yah ? i will choose the mashimaro one instead of others , cause it's tiny , and easy to hide from pihak berkuasa AHAHA ! XD even its more easy to bring it to school , i will not bring it , nanti my study hancuss lahh ! when i grow up nanti , i hope i can get it ! buy using own money are more precious than others'  ok . see ya ! babai :))

drama itu .. !

Image
salam semua :) hi !  today , nak share tentang korean drama 10 episodes title : tree of heaven rating [ for me yah ! ] : tak best langsung :D tapi lagu-lagu dia damn best  wey ! lagu blog aku ni [ bukan lagu , cuma humming je ] jugak dari drama ini ^^

haha . EVIL ye aku neh . rate cerite orang sampai macam tuh sekali . cerite dia seronok weh ! tapi ending die macam PENYAPU ! eeeii ! geram , apsal la hero die meninggal la last sekali . haish ==' ok , entry penutup hari la katakan ,  so its not too long as i'm so sleepy now  but hell yah ,  masuk bilik nanti mesti not in mood nak tidur dah . err , aku dah sangat teringin ka pergi korea la . HAHA ! tadi aku sudah berjaya menguasai semua alphabets korean ! dah boleh tulis nama sendiri dan kawan-kawan . damn happy kot ! dah boleh faham 10-20 words . haha . aku semakin menguasai bahasa orang kulit susu nih ! huahua ! kalau korang nak tau jugakk , hari ini aku belajar banyak words yang boleh lah dikatakan penting , u know . untuk digunakan dalam daily life :))) h…

budakk sengal =='

Image
Salam . Kita jumpe lagi yep ! Hari ni nak cerita tentang ape ye ?

AHA ! Bukan tentang any contest ye . Walau hati ni teringin sudah hendak post entry contest ituhh ~ Hari ni mengenai budakk Name sebenarnye aku tatau since aku kenal dia melalui YM . Sah lah dia tak tulis nama yang betul cause dia letak nama YM dia Puteri Kasuwari Sejak bila mode zaman aku berubah ye ? Haish ~ Aku pun ingat lah dia ni perempuan . Sebab ayat pon lembut yang amat , kalah Zahra’ [ sapa kenal , dia tau ] So , aku suruh die panggil aku Puteri Hang Li Jo . Sempena name Johanna dalam 5 Tahun 5 Bulan :) Dia tanya aku nama sebenar , so sebelum aku jawab , Aku tanya quest yang sama . Dan kami agreed nak post sama 2 . Jam 1543 [ masa tu jam 1540 ] So tepat jam 1543 aku post lah nama aku yang sebenar ~ Cengeng punya mamat Dia kata nama dia Puteri Kasawari Lekiu . LELAKI ! OMG ! [ takpon pondan ] Rasa macam nak ketuk je laptop kesayangan kakakku ini ==’ Ape pondan ke dia tuh Pastu aku kate la , sila JUJUR ! Dia boleh taip “ awak , ni jujur la…

contest ? ape ituh ?

Image
salam . mood better this day :) hari ini berdasarkan tajuk aku tuh , da tau korang akan agak keboringan . tapi aku kesah , sebab kalau korang rasa boring  mesti korang tanak visit blog aku lagi wehh . aku love korang ,
jangan tinggalkan belog ini keseorangan [ atau kesebuahan ? ] ok , aku punya entry dalam chapter contest :) aku telah dijemput oleh Najiha . die ta kate pape , cuma dia invite aku . aku tidaklah terlalu tertarik dengan ganjaran yang diberi  cuma the theme used sangat adorable sempena cuti2 sekolah ni . tentang SAHABAT . tajuk contest ini adalah Di Mana Sahabat Baik Anda ? ya , sahabat = kawan = sodiqah = sohib aku nak join this contest :) ini dia punya rules and regulations dia ^^
Salam...
arinie sya ase nak buat contest la...
sbb tangan ni dah gatal nak bgi adiah at kowunk...
ari tu sya ade buat contest...
korunk x nk join...
maybe sbb malas tules la kowt kan...
tapi takpe...
ni sya bgi senang pnye contest...
contestnye mari bergambar bersama sahabat karib anda....
posingla mcm mane pon..…

such a moody entry

Image
salam . welcome back to your blog imiarun =.= sorry for the inconvinience i'd made here . so sad when it comes this AIDILADHA , aku sedeh , dan bila aku sedeh , aku sangat rasa aku ni tak bersyukur . great i'm still have a strong iman :)

Aidiladha's morning , got the phone call by my pak njang said that my 'moyang' [what should i call in eng ? i have a blur idea now ] pass away to another world , ya , the most important world :( i mean pass away :(( oh , the day before , i knew the really2 bad new  ya , BAD new . its totally public to tell you all :( its just ashamed , huwaaaa T.T ok , dear  the moody entry with such a bad grammar error i know that , really know it  ==' then its ends here now you know my bad  the tears in Aidiladha :( babai
p/s : credit to sweet again , thx ya :)

selangor , i'm coming

Image
salam hari ini aku tulis entry sesangat awal [ bagi aku la ] sebab semalam kan aku tak post apa2 . i lupa lahh . hehe . rumahku kini semakin riuh sebab adek dan kakakku balek !

waaa , ari ni [ satgi ] , aku da nak bertolak pegi selangor , btw , suma orang puasa , jadi boleh pegi dengan awal . aku tak percaya dah habes pon sekolahku itu . fuhh ~ sambil tulis lagu ni , aku sedang dengar lagu replay-noona , you are so pretty . hehe , aku tatau la kat sana aku on9 ke tak . tengok dulu la kott . cehh ~ ok , aku sangat mintak maaf kalau aku tak post entry untuk esok , esok , dan seterusnya ye . babai . btw , SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA . may Allah bless us . :))
p/s : credit to sweet again :)

raya , raya , raya !

Image
eheh . salam semua . finally the end of the school is TOMORROW . [ for me ya ! ]

how come yah ? cepat sungguh masa berlalu . nanti dah cuti , nak amek result pulakk . haish . gementar . grrr . ok . tajuk aku raya !! tahun ni raya aidiladha aku amat superb laen daripada yang laen . cause tahun ni , aku tak raya dekat kedah or perak . tapi dekat umah abang aku dekat selangor . so , watch out my adorable pic [ ye ke ?] yang akan i post [ insyaAllah , kalau panjang umur ] mesti laen kan rasanya bila raya tempat orang :)) ok . thanks reading . salam . btw , ari selasa ni , hari Arafah . mind yourself to fast as it sunat ryte ? btw , got the points ^^ babai :))
p/s : credit to : fadingnight

eh2 !

Image
salam . eh2 . aku ingat aku nak tulis panjang-panjang , tapi tak jadi la ye . nak buat macam tumblr . post gambar jep . hehe . i'm tumblrmaniac skang ni . fatimah , shut ur mouth about my tumblr link tauu ! love youmy ysis .
saranghae :) babai wassalam

keseronokan melanda

Image
eh2 . kamu baca jugakk entry aku . heh . hari ni aku sangat happy ! sangat2 !!

aku happy sebab aku telah berkenalan dengan sorang sis ni dekat tumblr . hari ni genap seminggu aku guna tumblr . hehe =.=  [ yg tu pun nak gtau ke ?] sis tu sangat baek . dia seperti aku . minat kpop . heh . finally ada jugak kawan dekat mr. tumblr tuh . lama2 rasa syok pulak tumblr tuu ~ hehe . tapi Tuan Blogger maseh tak dilupakan ye . aku maseh setia  sebab inspiration of any posts on tumblr comes from of course . this blog !
yang ni salah satu gambar yang amat menarik yang terdapat di tumblr ^^


ok sudah . babai . esok insyaAllah kita jumpa lagi ^^

p/s : credit to : kanzeki                      : sweet [ as usual ]

tolong = help

Image
salam . entry pendek penutup hari ini . hanya mahu menulis bahawa aku banyak tolong orang harini ? anda bagaimana ?
terima kaseh . babai  and salam .

mister tumblr

Image
salam and good [ whatever ] . ok . semalam aku da janji nak cakap pasal tumblr kan ? ok . untuk pengetahuan korang , tumblr ni macam blogger .

lebeh kurang macam tempat nak luah perasaan . ececey ~ aku kenal blogger dari tykahyun . dia kan Korean maniac . so , Asian's peeps , most of them prefer tumblr than blogger . btw , aku tetap pilih Dato' Blogger jugakk . hehe. aku cuma berminat dengan tumblr ni  sebab banyak gambar dia , MasyaAllah! lawa tak terkata . [ tumblr ni juga boleh post gambar sahaja kalau tanak post any words yang ta patut kan ?! ] aku juga baca banyak tazkirah , artikel dekat tumblr nih . most of them in ENGLISH . tapi ade aku kesah ?! asalkan boleh masuk dalam kepala otak . tumblr ni menggunakan full English language . other language tak digalakkan . tapi , aku baca tazkirah tu . ada jugak la words Melayu yang termasuk . haha . ada dia kesah ? tumblr jugakk ada resepi  ! aku nak try ! aku nak try ! hehe . sejak aku memasak tart nestum tu [ nak tau sedap ke tak , tnya dila ] minat memasak …

stack pack =.=

Image
salam haip ! lama ta jumpa . heh . sori , bukan malas , tapi line tefon rumah aku drop ! membuatkan aku tak on9 dua hari , so , no sorry for me ya ! farah boleh kata aku merajuk dengan dia sebab dia call aku tak angkat ! ain pulak kata aku pegi kenduri dekat Norway ! haha . diorang berdua amat childish + lawak ade ke patut . ish3 . ok , disebabkan aku tak on9 , aku rasa macam dok ceruk dunia mana tatau . tadak phone , haish =.= susah2 . aku menghabiskan masa aku dengan mengedit gambar , kan aku penah kata , aku nak edit gambar bagik lawa macam hari tu ! ingat tak ?! aku tau korang ta ingat . sila klik older post untuk makluman lanjut . heh . ni la hasilnya , aku rasa ta berapa jadik . huhu T.T

















and of course
darling2 sekelian ,
the last pic itu bukan aku yang edit .
hehe .
yang tu amek daripadada encik tumblr kite lahh
ok , kat rumah .
aku baca novel .
latest novel 143 ngan sweet sour.
both biasa .
tiada setanding dengan hlovate's .
aku juga telah edit .
nak tengok ?
hehe .
yang ni edit malas2 namanya




ok …