Posts

Showing posts from October, 2010

sekolah ,, miss you

Image
salam .
hari ni amat boring .
waktu aku tulis entry ni adek aku da balik asrama dia dah .
so , tahap boring aku memang increase la .
tiba2 , aku rindu sekolah .
time belajaq dulu . haish ~


walaupun aku suka cuti , kalau stay kat rumah tak buad apa2 lagi boring .
bek pi skolah , cekgu buad aktiviti yang semestinya seronok .
aku boleh sembang2 . gelak2 .
kalau kat rumah ? err , waktu adek aku ada takpa la , dia suka buad lawak [ yang patut gelak ]
cadangan timah , blogwalking .
untuk pengetahuan semua , lebih kurang 500 ++ blog sudah aku jejak.
walaupun syok , tapi kalau dok buad keja yang sama , lama2 boring jugak kan ?
nak hias blog , aku dah ta larat . biaq pi la camni . sampai aku da rasa annoyed sangat .


kalau kat sekolah boleyla aku maen kejar2 , dengan ain ngan farah .
kalau dekat sekolah boleyla aku gosip + cerita pasai someone dengan dila .
kalau dekat sekolah boleh maen kad UNO ngan farah ngan ain .
kalau dekat sekolah boley maen puzzle dengan dua org besties aku tu.
kalau dek…

gongbu hangug-eo ( belajar bahasa korea )

insamal [ salam ] .
oneul na gonbu hangug-eo . [ hari ini aku belajar bahasa korea ]
haha . korang nak tau tak . hari ni aku belajar bahasa korea selepas beberapa minit aku kebosanan .
idea nak belajar bahasa korea ni muncul bila aku nak makan . kalau bahasa cina makan = chi , pastu aku fikir la kalau bahasa korea panggil apa ye ?
so aku browse la google translate . dapat la aku tau makan dalam bahasa korea = sigsa .
skarang ni aku da boley baca korean words .[ semua tau tak ! ]
tapi , kelemahannya maksud dia sepatah apa pun aku tak tau .
tadi aku bukak la yahoo korea ! syok oo baca depa punya words .
aku jadik teringin nak tau maksud dia . tu la aku mula blajar maksud dia pulakk .
tadi aku belajar alphabets dia ja .
kalau ampa da belajar , ampa rasa ampa syok sangat [ macam aku ]
aku rasa macam dah pandai baca la . [ macam budak tadika la baru nak belajar ]
tapi makna dia , kena belajaq pelan2 .
aku kan newbie dalam korean language .
hari ni aku belajaq semua alphabets yang ada . dah…

ke'stupid'an

salam .
moodku hari ni ialah ke'stupid'an.
asal la aku ney kebengapan hari ni .
naseb baek aku pandai cover . phew~[lega aku]
nyaris-nyaris rahsia aku ngan besties aku tak pecah .
kalau tak lunyai la aku ~
ok . hari ni memang aku ngaku malas sikit nak tulis entry [ sebenarnye bnyk]
st reason sebab adek aku ada . ssah nak tulis entry . kacau ja nak tengok video apa tatau .
ni ja time yang ada untuk aku tulis entry disebabkan dia khusyuk baca buku [ nak final exam tu ]
emm. hari ni kerabat bukit 8888 for da second times [ actually aku tatau kerabat tu apa , yang aku tau kerabat diraja etc , pastu tadi depa dok kata kerabat bukit , so ? ]
besa ja . best jugakk sebab tak ramai pi . da sampai sekolah . ckgu sabariah ajaq wat magik . fuyyoo .
syok tak terkata . tapi dekat magik belah pisang tu , aku tak reti . hancur roti sebab nak buad experiment .
pastu aku tanya la cekgu . macammna nak bagi jadi magik tu . cekgu kata dia guna kuasa dalaman ~ erk
lawak yang tak patut gelak kot yan…

SHINee II

Image
salam .
korang nak tau sepanjang hari ni aku buad apa ?
lepas balek sekolah macam besa aku terus on facebook ngan blogger nieyh .
dah boring baca notifi. aku bukak pulak comment kat blog aku yang hamper jadik pekasam =.=
lepas tu , disebabkan boring , aku bukak la youtube .
asal nak dengaq lagu , teringat pulak speaker rosak . haishh -.-
pastu tengok la video yang dah ada eng sub kat bawah .
apa lagi kalau bukan video group SHINee .
aku pon tatau pasaipa kebelakangan ni aku suka tengok Onew ~
dia amat lawak . muka dia ada la iras2 ****** . pastu caring pulak dekat member laen . huhu
tadi aku tengok la 2PM with SHINee . Nichkun ngan Minho mcm *&^$*#
haha . sapa tengok dia tau . sapa tak tengok buad2 tau . huahua .
tiba-tiba aku minat 2PM pulakk .
aiseh~ takleh tengok kumpulan laen dah . satgi dok jatuh tangga dengan kumpulan laen .
baru aku tau Nichkun tu amat hensem <3 . heh . gatal
pastu da abes aku jelajah semua video SHINee ni .
aku jumpa pulakkk koleksi video yang aku tak t…

SHINee

Image
salam .
hari ni sangat happy .
dah la tadi maen bowling strike .huahua .
untuk entry yang kedua pada hari ni , aku nak cita pasai kumpulan SHINee daripada Korea.
ish. mula2 tgok depa2 nih . tak minat langsung . mcm pa gi depa ni .
pastu aku mula la tengok cerita hello baby shinee dekat youtube .
baru aku tau depa ni amat lawak .
aku tengok klip video depa tak pernah tak gelak .
dok buat entry ni pon dok senyum2 i . hhe ~
mai aku prkenalkan sorang2 ahli kumpulan SHINee ni .



first sekali Onew . aku tatau la nama penuh dia pa . yg aku tau . nma singkat2 dia ja .
ok yg kedua . nama dia Jonghyun . dia ni paling lawak . hha
yg ketiga nama dia Key . dia suka buad muka comei . mcm pompuan pon ada .
yg keempat nama dia Minho . dia sangat hensem [ bagi aku la ]

yg terakhir nama dia Taemin . paling muda . 16 tahun [ tua setahun ja drpd aku ]

aku mula tengok depa ni dalam program ni . Hello Baby SHINee.baby yang depa adopt tu . masyaAllah cute sangat .ish3.jeles aku.nama dia Yoogeun .
ok.video ni sede…

maen bowling !

Image
waaa . hari ni . aku pegi sekolah macam biasa . mak aku kata  . " tayah pi skolah la . bukan dok buat apa pon . "
aku jawab . " hari ni orang nak pi men bowling la mak . dekat pacific ."
mak aku kata . "aik , awat ta abaq ? berapa tambang semua nak pi sana ? "
aku jawab . " RM10 . orang dah bayaq dah . lupa nak abaq . hhe "

sampai sekolah aku ngan kawan sembang2 macam besa kat bus stop . dahtu , kami semua pi dekat dataran rohaniah . dok tangkap gambaq sat .







k . dah brtolak . dlm bas . aku sngat malas nak snap pic . ok . sesudah smpai di bowling area , aku snap la . ape lagi kan ? 



kami semua tunggu punya tunggu . depa suma tak maen2 jugakk . aku ngan dila pon start la maen . fuh . dila first time da kena . aku masuk longkang . maluu ! semua orang tengok weh . lepas kami dua maen baru la depa suma nak maen . haishh . aku yang malu !!
dahtu . aku tatau nak tulis apa . aku letak gambaq je la .

pening !

Image
salam .
ok . hari ni amat pening . tak terkata .
  aku sangat tak larat . mcm $%^&
huh . soory k , esok aku post dua entry disebabkan entry kali ini semestinya pendek .
tapi bila aku baca versus tadi .
rasa ok banyak kot .
macam AO kata ." bila kita rasa susah , cuba tengok orang yang lebeh susah daripada kita ."
aku rasa macam betul pulakk sebab tak semestinya aku yang paling tak larat dalam dunia ni .
mesti ada punya yang lebeh pening + sakit daripada aku .
aku petik apa yang Minn kata pulak . " Al-Insyirah . bila baca hati jadi tenang ." aku nak baca . tapi ....
ok . stop .
Jasmin pulak kata . " Allah takkan bagi ujian yang kita tak boleh tempuhi."
ok . sudah .
aku sangat setuju sebab i'm still can survive this life with all those hard =.=
Ked pulak kata ."I know you since you are in the amniotic fluid la , Minn."
ok . yang ni aku kureng setuju cause i'm not Minn .
tapi yang betulnya , aku boleh betulkan ayat kepada ini . " A…