#138 - Aman.

buminiajarsayabanyakperkara

Assalamualaikumwarahmatullah.
Okay. It has been 4 weeks or should I say a month since I changed my URL and all the contents in this blog. Bukannya nak lari from the stuffs, people or anything else. It's just saja-saja. Acceptable reason? Ehek, disebabkan dah ramai yang tidak mengetahui apa-apa mengenai blog ini dan menganggap that nurijtihad or imia is DEAD, I am not that Imia anymore. Disebabkan dah tak ramai reader lagi senanglah saya nak menulis. Tidak perlu memikirkan perasaan siapa-siapa. Yang saya kenal.

Errr, I am too happy with this new URL. Huahuahua. Nampak ringan sikit. LOL. Wokeyh, hari saya nak cerita tentang kahwin-mawin. Erk, salah kata ganda sebenarnya. Saya tak rasa ada yang membaca. Lagi bagusss. Okay, dekat Tumblr lately banyak sangat aih post tentang 'dia' whish is not Allah but lelaki, muslimin, akhi, etc. Rasa macam dah besar sangatlah pulak nak have a talk about this topic. I still seventeen, okay.

Ada terbaca satu kata-kata yang menarik, tapi seriously rasa geli sebab rasa saya still budak lagi. Budak la sangat. Heh.
Saya diajarkan untuk tidak meletakkan kamu di hati saya, tetapi di atas sejadah sahaja. Agar kelak apa sahaja yang Allah tetapkan ke atas diri kita, saya bisa ikhlas dan reda. Allah sebaik-baik pembuat rencana. 
That words memang laaaa. Buat rasa diri kita semua terbuai-buai dengan rasa cinta yang mendalam buat si dia yang kita juga tak pasti benarkah dia untuk kita. kita mungkin tak pernah menyebut nama si dia, mungkin tak pernah jugak nak bagitau sahabat di samping kita bahawa kita punya perasaan buat si dia.
Adessss, saya memang tak pernah ada pengalaman. Tapi saya ada cerita. Bukan mengenai saya tetapi seorang sahabat saya.

Next entry la kot, sebab saya mahu menunaikan tanggungjawab saya pada yang Esa.

Comments

  1. kak aimi!!ni hanisah~ igt lg x??u wrote a post about me b4 ^^ hihi just wanna ask: mcmana sekolah dkt kisas? bagus x? budak2 dya baik x? sb nisah lpsn pmr 2012 n dh apply kisas. cuma xtw lg btul2 nk pndah ke x.. hihi wassalam~

    ReplyDelete
  2. @하니사
    kak aimi still igt hanisah kwn hanan ;)
    errrmmm, KISAS memang superb best. kat sana, semua orang tak sempurna. tapi bagi kak aimi, batch tu baek sebab diri kita sendiri. kak aimi tau nisah mesti boleh survive punya. apa2 tanya akak tau :)

    ReplyDelete
  3. yeaa kak aimi igt kmi 2 org \o/ kekeke
    frankly speaking, i'm tired of changing schools..
    n scared at the same time
    but i'll try my best to survive !
    hii~! ok, thanks kak aimi <3

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Not sure Aimi ingat akak ke tak :)
    But once I used to visit your blog.
    Apa khabar ya? Semoga sihat selalu. In shaa Allah.
    May you have another a wonderful year :)

    ReplyDelete
  5. @하니사
    welcome. nanti bolehlah akak ade junior blogger kat kisas . huhu

    ReplyDelete
  6. @Athirah Khairina
    Waalaikumussalam. Alhamdulillah, saya ingat akak lagi ;)
    Alhamdulillah, saya kat sini sehat2 je. Bestnye akak, it's snowing, ryte?

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.
    Yup it's snowing.
    Ni Aimi baru habis SPM kan? :D
    Buat apa jer?

    ReplyDelete
  8. @Athirah Khairina
    aah, emmm, aimi jage anak buah dkt rumah akak. then, nak amek lesen kereta. hehe. akak lps SPM dulu akak buat ape?

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)