SERIOUSly


As-Salam . Now , time moves like lighting . Cepat sangat , holiday package baru finish up 4 out of 14 . Alah , tu pun yang mudah-mudah je . Study Biology and Addmath sampai head rasa kena gelek ngan bulldozer . Dush ! Tu tak cerita lagi pasal Physics and Sejarah . Menghafal je kerjanye . Eh-eh , tak . Tak hafal pun , just tengok balik apa yang tertinggal waktu belajar dulu . Tu la , tidur waktu cikgu ajar . Kan , susah . Azam tahun depan tak nak tidur dalam kelas dah . Nanti RUGI . Haha , it's okay . Tahun depan rileks sikit . Tak payah susah-susah nak stay up bagai . Dah cover and mula faham dan saya semakin sayang dekat Physics . Eh , tahun depan tiga subjek Sains tu in Malay ke ? Hari tu , pergi Popular , searching pastu jumpa reference book Fizik , Kimia dan Biologi . Wahaha . Dalam bahasa Melayu . Words dia pelik kot . Kan dah ditranslatekan dalam Malay . Tapi , bagus apa bahasa Melayu , senang je nak jawab kalau dapat idea apa-apa . Tapi , hope that I won't mengeluh dalam nak cari ilmu ni . Bukan senang , fight the 'nafsu yang ..... ' , susah . Tapi susah-susahlah dahulu , senang kemudian . Ilmu kan luas . Kalau tak cari , it doesn't come rolling like a ball . Bukan ke kata nak 11A+ plus mardhatillah ?

Nak cerita lagi , kan puzzle tu . Alah , yang 1000 puzzle tu , susahnya nak solve that out . Banyak sangat . Sekarang baru siap border and sikit-sikit yang simple . Nak cari tu pun . Alahai , juling mata . Tadi , terbuka entry-entry zaman dahulu kala . Wah ~! Somehow , hebat jugak imia ni , mampu tulis all of that . Dulu , waktu lepas form 3 , memang lagha tak terkiralah , seriously . My writings semua macam craps . Dengan typo yang tak terkira . Even , visitors increase time tu , tapi macam takda point je kan setiap entry tu ?  Harap-harap , entries lepas ni berisi . Tak ketuk hati korang banyak , sikit pun jadilah .

Guys , I wanna change a bit the way i'm doodling . Kan selama ni I just doodling a girl with short skirt , sometimes a sexy one . After this , change my mood to muslimah one . Nanti-nati bila saya free saya post doodle tu ek ? Untuk entry ini masih lagi , girl with sexy -.-' . I hate it . Dah lama tak doodle , skills hilang . Tu pun kena browse web jugak cara nak painting with Live Paint . Lupa . Dang ! I tried doodling with photoshop CS3 and CS5 . tapi , susah nak draw sebab tak smooth . Kalau nak mewarna cantiklah , sebab boleh adjust gradient and add some brushes . Untuk AI ni , tak tau . Sebab tak explore much . I'm into drawing not painting :| Untuk kali ni , terbuat saiz kecil pulak . Sorry , sorry .


Actually , post ini untuk make sure yang imia dah post entry untuk minggu ini . Bukan tak ada mood nak menaip , tapi tak ada idea . Tak ada point . Sebenarnya ada , tapi sensitif . Ok , wassalam . Smile and all around you will smile :)

p/s : I fall in love with Tumblr again . Goodbye Facebook and Twitter .

Comments

  1. @Anonymous

    errr , doodle tu mcm lukisan lahh , tp dia ala-ala cartoon :)

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)