Jat , Hold On .


As-Salam :)
So sorry . Dah lama tak post entry kan ? dah berminggu-minggu balik pun tak post apa-apa kan ? Entry kali ni cuma nak wish happy birthday jugak dekat my awesome BLOGGER , JAT . Jat , thanks for everything you have changed me and I know you will answer ,, Allah blessed it , Imia . GO girl , I know you are doctor wanna be . Spread the ISLAM as you do now . Terima kasih tau Jat , malam tu .

Haa , macam tak ada tujuan je yek , Imia tulis apa la ni . Ok , hari ni mari kita bedah lirik . Usshh , rindu KISAS kot . kan malam-malam kita kerja bedah lirik kan . teringat pulak waktu dekat kelas 502 , menyanyi nasyid and bergendang sana-sini . thanks Hani , Maisarah , Fatimah and semua yang ade time tu . takut dah tak dapat stay 502 je :\

Lagu yang akan imia BEDAH ialah jeng jeng jeng :D
CUBA by Aidil . ada sorang sahabat Imia tak habes-habes suruh Imia dengar lagu ni . haha .

Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang

Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah

Ada taufan yang menderu
Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis
Setiap hela nafas dirasakan nipis

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Ada awan kegelapan
Ada langit berlapisan

Setiap ramalan terasa bagai mendung
Setiap musim terasa bagai tengkujuh

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Pada baris
Butir doa
Kau memohon
Kau berserah

Hanya
Pada
Dia Dia
See , sangat bermakna lirik dia kan ? Setiap kejadian ada hikmahnya . bak kata kak Anith ~! Sekadar itu je , Wassalam . Allah loves US , sahabat ~!
p/s : Dan mungkin bila kita bagi seseorang itu madu , kita dilempar dengan tahi . Redhalah , Allah sedang menguji .

Comments