74:7
Sometimes, the hardest thing is to let something we think are good for us. | Dashboard | +Follow

three ~!


As-Salam :)
wahhh , rindunye blog ni . lama sangat tak menulis .  tangan terasa gatal nak menulis macam-macam . wahh~ haa , macammana dengan entry yang imia tinggalkan dekat korang sebelum balik KISAS ? agak-agaknye  ade yang terasa tak ? harap-harapnya Allah bagi hati sahabat-sahabat blogger imia ni rase , mintak tersentuh , tak banyak sikit pun jadilah :)

haa , balik kali ini , seminggu cutinya , bukan untuk deepavali , untuk CUTI la . dari lepas raya sampai jumaat lepas , baru terubat rindu :)

eh , apa yang THREE tu ? ala , dekat tajuk entry ni ? nii , imia cuma nak bagi tahu , three weeks to go before i left KISAS as form 4 . sedeh kan ? takut iman tergugat bile out of KISAS , tapi bila fikir balik , sampai bila nak bergantung dekat biah solehah KISAS , nanti dah keluar kang , LEMBIK macam mana ?

ni imia nak kongsi kata-kata seseorang , dia hebat kerana Allah izinkan dia jadi hebat :)
entry ini khas buat wanita , perempuan , kaum Hawa dan sejenis dengannya :)

Adikku ,
Sesungguhnya kejadianmu terlalu indah tercipta daripada tulang rusuk Adam yang bengkok ,
untuk dilindungi dan disayangi ,
bukannya diciptakan daripada kepala untuk disanjung dipuja ,
bukan juga diciptakan untuk dipijak dan dijadikan hamba sahaya .
Lantaran itu ,
kau umpama sekuntum bunga yang mana harum aromamu bisa menarik perhatian sang kumbang  untuk mendekatimu .
Adakah semudah itu kau ingin menyerah diri pada si kumbang ?
Akuilah hakikat kejadian dirimu yang menjadi pelemah iman lelaki ,
seandai pakaian malumu kau tanggalkan daripada tubuhmu ,
dan perbatasan aurat kau pandang sebarangan ,
jadilah dirimu hanya sekuntum mawar indah namun tidak berduri  .
Ingatlah wahai adik sayangku ,
indahnya hidup ini andai melayarinya dengan naungan Allah ,
bertunjang ilmu dan kebenaran ,
bersulam akhlak penuh menawan .
Sesungguhnya wanita solehah idaman insan soleh bernama Adam .
'Wanita yang baik itu adalah untuk lelaki yang baik .'

MasyaAllah , sebenarnya panjang lagi , tu pun dah cut dua rangkap , tak mampu nak tulis panjang-panjang . Cukuplah sekadar isi penting dalam hati gundah seorang wanita melihat wanita zaman ini . Hebatnya wanita ini kerana buat hati imia dan maybe hati korang terasa . Wanita ni pun ada cakap , wanita yang MURAH ialah wanita yang sering dipermainkan dan wanita yang MAHAL itulah yang sering dikejar :)

Disebabkan imia ni taklah pandai nak bermadah , so imia hanya hanya boleh salin balik apa yang imia dengar dan imia baca . hope jadi pengajaran buat semua . Salam 'Alaiyk :D

p/s : i've made orange and chocolate cake ~! my friend said that i'm studying the recipe book not THAT BOOK ! ssshhhh ~~

0 comment (s) :

Post a Comment

comment me :)