kita semua da'ie :)


As-Salam ..
yoo~! i'm back . wah . gaya gempak je . waduh --'
rindunye menaip , rindu,rindu,rindu ~! bile menaip je , dah slow dah , tak laju macam dulu dah . almaklumlah dah lama tak menaip , ᄏᄏᄏ .

macam biasa , dah sampai akhirnya ke negeri tercinta , Kedah . jam 4.10 pagi . malam sabtu . rindu 아이스크림 ~! alhamdulillah , Allah bagi nyawa lagi . rindukan menaip dalam menyebarkan apa yang ada , sederhana namun insyaAllah , ada pengisian , ada yang terasa , ada yang tersentuh ~ Allahuakbar , yusahhil , yusahhil ~ , sebagaimana dalam statusku di FB semalam . 하 하 .

entah kenapa , hati rasa berat , mungkin tiada pengisian dalam hati .Ya , tazkirah lepas asar , lepas maghrib , lepas baca al-Mulk . ya , rasa sangat rindu , sangat .. inginkn pengisian rohani sebelum tersasar walau sedikit . ujina sewaktu berada di rumah , televisyen dan internet mahupun radio . ya Allah , permudahkanlah ya Allah .


anda , anda dan anda , adalah seorang mad'u atau da'ie ? imia ingin jadi kedua-duanya :) kenape ? sebab imia masih tak cukup ilmu dan harap imia boleh beri ilmu yang imia ada untuk semua . eh , nak lari tajuk boleh ? imia sebenarnya suka sangat menaip , sampai folio geografi adik imia pun , imia rase macam nak buat je *adik , kau diam eh ! ayat tadi tu abaikan ye . sebab imia tak suka padam balik ape yang imia tulis , at least yang typo , ye la kot nak padam ;)

nak tulis panjang-panjang . sebab entah bilalah broadband kesayangan ayah ni nak laju balik --' so , manfaatkan masa yang ada . tulis banyak-banyak ~! eh , nak letak gambar ape ye ? letak gambar dulu-dululah , rindu kawan-kawan sekolah lama , nisa , dila and semua lah , tak lupa jugak farah dengan 'ain , besties ku ~!! anah , dengarnye nak pindah ye ? dapat MRSM ye ? wahh ~! tahniah-tahniah , moga berjaya dunia akhirat ;) eh , tetibe je , BB ku slow balik , sorry , no picture for today :(

haa ~! wanna write in english back ~! Long time not writing in English , I know my language is *&^#^*( , but do I care ? Somehow , wanna write about a programme in television that attracted me damn muchie ! It's called Step Baby . It is about documentary programme about children ! I don't know why am I in love with children . That is why my aim when I grow up is to be a paeditrician ~! 귀여워 ?

I think I must stop now , my stomach sound like HEAVEN ! ahaha . no lah . ok till then , bye and have a wonderful day ;) Wassalam .

P/s : sorry , lambat sangat nak post entry ni , dah seminggu balik jadi draft je , 미 안 해 .

Comments