tidur :D

Salam guys , how's things going on ? ahaha . balik dari KI nak bukak blog je hajatnye , tak betul langsung niat ni ha . tu la , rindu kawan-kawan blogger !! eh-eh , tajuk slack la , TIDUR ! hari ni imia just nak story about ethics of sleeping :)

first sekali , sebelum tidur , better ambil wuduk , kan sebelum baca al-Mulk ,bolehla ambil wuduk .

 

pastu , buang habuk - habuk yang ada , korang tak payah la ambil vacuum nak bersihkan segala benda tuh , just ambiklah kain ke or something useable :))


dahtu , buat ape ? dahtu , korang bolehla bace doa :)) Nabi Muhammad tak pernah lupa nak berdoa tau . lepastu , tiupkan dekat tangan and dekat all parts of your body . insyaAllah , terselamat daripada gangguan syaitan :))


lepastu , boleh lah tidur , kalau boleh , korang tidur mengiringlah ke kanan sebagaimana sunnah Nabi :))


tu je kot , yang imia boleh sebarkan dekat korang . hope korang sume dapat manfaat !

p/s : sorry sangat-sangat , imia ada ilmu ni je yang boleh disampaikan , ni pun cilok daripada yang berkenaan setelah mendapat keizinan :))
p/ss : hajat , nak tulis lagi banyak , tapi tak sempat , mid year menanti ! pray for me , guys :)))

Comments

Post a Comment

comment me :)