writer's review :)

As-Salam guys :D
sape pernah dengar ayat ni ? maybe ayat ni dah pernah dengar , dah selalu dengar orang cakap , dah selalu dengar orang said about this , it doesn't matter , sebab of course ada orang yang belum pernah dengar . kan kan kan ?
whatever it is , to live well or live hell , you choose
may Allah bless ^^;;
aha~! sape pernah dengar , angkat kaki :P sape tau hlovate tu sape ? no one knows but Allah the Almighty knows , right ? ok-ok , nak cerita pasal hlovate la ni , sape suruh dia buat cerita habis syok ? sape suruh die punya ayat boleh moved my heart ? sape suruh die boleh change most of her/his readers change to good ? sape suruh ? LOL , Allah la suruh , Allah lah yang bagi dia lot of inspirations nak tulis ayat-ayat santai gila , dengan jokes yang ingat dalam kepala sampai sekarang . thanks Allah , you gives her/his oppurtinity to make such lot of islamic novels ~!

nak tau ayat-ayat dia ? yang meletup-meletup dalam laman sesawang fan of Hlovate ?
“…aku menulis bukan sebab aku nak create dunia fantasy.aku jot down everything yang aku nak share dengan orang lain tentang apa yang aku tau.aku tak banyak ilmu.tapi aku cuma tau kisah hidup~aku,family aku,kengkawan aku,orang keliling aku.dunia nie classroom yang paling besar dengan God sebagai Teacher the Almighty.aku banyak belajar dengan tu.aku tak pandai tulis bahasa bunga-bunga untuk harukan hati orang.aku just tulis apa yang aku rasa dan nak orang rasa.tp macam kata kawan aku 'everything needs commercial value and attraction force'.maka aku pun draw je cerita tu ikut taste org yg nak baca,tapi dengan core yg aku ada sebagai basic color.nak share&bercerita rasa dengan orang bukan senang.
aku tak pandai melukis,so aku tak boleh draw n paint perasaan aku
aku tak pandai menyanyi,aku tak boleh lagukan hati aku
aku takde art n skill,maka aku takleh nak shout out buat graffiti kat mana-mana dinding
dan sebenarnye aku tak pandai pun menulis....aku tau throw out n spill je…”

 tengok-tengok ~! ini ayat dia tau . nak tau lagi ?
" everybody has a past ...
everybody lives a present ...
everybody deserves a future ...
that was I and this is me ... "
the other one :D
life breaks me all . but in the end i'm stronger in my broken places .
reality hurt , truth bites .
living's killing , todays torture and yesterday are just bad as bad
but I do believe in God's love .
i'm living because of His love :)
and the last but not least x) [ boys and mens , jangan terasa :P ]
Boys are stupid ,
some men too,
throw rocks at them ,
pots and pans too .
eh , rase pelik tak ? what the craps i'm babbling about today ? imia ni such a creepy girl la ?  what the hell you are writing about ? ok-ok , nak bagitau , imia raselah , imia dah dapat sikit-sikit the meaning of Islam , bila bace Al-Quran , lepas tu disupport pulak by the one and the only one Hlovate's punye quote and lepas stay KISAS tu :
the hardest battle is to fight YOURSELF against YOURSELF ~! it's a versus , through and through ~
so , imia kena lawan jugak nafsu nak tengok cerita korea or what ?! pernah dalam kepala rase nak mintak hantaran kahwin sejuta dvd drama korea . sheesh~~ mengarut kan ? aduhai , GOD , helps me to face all of your test , You are the Almighty .

eh , panjangnye ~! nak lagi ? stop imia , your readers entah dapat ke tak tu .. ok , stop here and don't forget to follow skema Allah and Rasul :)
wassalam ~!

p/s : gambar tadak kena-mengena
p/ss : apsal banyak rilakkuma hari ni :D
p/sss : tiba-tiba rindu dekat danbo x)



Comments