KISAS :)



Salam ,
ehem , it has been 2 weeks , ryte ?  yeah , dah 2 weeks stay kat KISAS , the only one yang stay kat sane saje tau KISAS ni macammana ^-^ nak puji , tak boleh la puji lebih-lebih , nak kutuk , tak baik [ lagipun , semua baik je ] , tapi yang penting , sape kata jadi student sbp senang ? susah kot , orientasi week tu memang pack gile lah masa tu , ada sehari tu mandi sekali je , tu pun mandi kucing je :D

tapi , lepas seminggu tu , alhamdulillah , dah boleh terbiasa dengan actions yang pantas lah . my dorm is at the upper part , tingkat 4 gitu xD memang imia boleh jamin yang imia punya berat badan boleh turun , tapi makan pun , imia makan banyak jugak , ahaha ~ macam ni la orang tak pernah duduk asrama :P

studying section :  emm , semua guru banyak pengalaman , babes ! imia lepas streaming class , masuk kelas 402 dari 405 . serious tak nak pegi kelas depan , takut cikgu ajar laju , ya , memang cekgu ajar laju la , tapi dalam kelas selalu tertidur , jahat tak ? tapi tak semua subjek la , first subjek selalu jadi mangsa , sebab = imia tidur pukul 1 hari-hari sebab selalunya perjumpaan dngan akak-akak Thariq lewat , tapi lama-lama terbiasa pulak , tapi sekarang dah tidur awal , dalam pukul 12 dah tidur , Alhamdulillah :)

eh , kata stay kat asrama , macam mana boleh update blog ni ? hehe , dengan bangganya imia umum , KISAS mengadakan Kejohanan Hoki SBP , 12 SBP datang KISAS , kitorang bagi laluan untuk diorang tidur atas katil kite , so , form 4 boleh balik kampung , actually balik hari selasa , tapi umpama balik hari rabu sebab sampai pun pukul 2.30 pagi , kesian dekat mak dengan wan , tunggu dari pukul 10 malam lagi , phone lupe ambik dari abang , tu la , mintak maaf ye mak ngan wan :(((

ini fakta : duduk SBP memang boleh buat kita semua kurus dan pening sebab tak cukup tidur .

tapi , imia tahu , semua ini ujian , firman Allah dalam surah Al-Baqarah : 286 yang bermaksud :
Allah burdens not a person beyond his scope. He gets reward for that (good) which he has earned, and he is punished for that (evil) which he has earned. "Our Lord! Punish us not if we forget or fall into error, our Lord! Lay not on us a burden like that which You did lay on those before us (Jews and Christians); our Lord! Put not on us a burden greater than we have strength to bear. Pardon us and grant us Forgiveness. Have mercy on us. You are our Maula (Patron, Suppor-ter and Protector, etc.) and give us victory over the disbelieving people."
insyaAllah , semua akan bertambah baik :D
done for now , esok , kalau Allah izin , imia post lagi , tapi tentang lain pulak , bukan KISAS dah ^^
babai and salam 'alaiyk xD

Comments

  1. sian mesti penat kan ?
    best tak jadi budak hostel ? :D

    ReplyDelete
  2. @anysmayonis :)best ! tapi , nak tnye , boleh anys dtg tolong bsuh bju ? tehee~! kidding :P

    ReplyDelete
  3. Haha boleh je . Tapi , tak tau la mana nak tuju sekolah akak ;p
    psstt ; sekarang baru nak comment ;p

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)