its lomo , not domo !!

gambar hiasan semata-mata :D


Salam peeps ^^ , errr , semalam i ade tengok GDA [ golden disk award ] live streaming , tapi tak habes , huaaaa T.T sempat tengok sampai Ft Island got award je , kategori ape entah , bukannye aku faham ==' sebabnye , emmm , biaselah , modem satu , pc pun satu [ exclude laptop ] , kalau pc banyak pun , modem satu je , nak gune internet cammane kan ?? huaa , sedeh :(

ok , tukar cerite , apsal la mood aku boleh tertukar just because that small thing kan , lagipun i'm not biased by anyone , takkan boleh affect by those thingy :) , semalam , i'm blogwalking , and i've found a site , an interesting site , i love kawaii kan , and all those thing in that site are KAWAII you know ?! i memang tengah cari lomo camera and jumpa pulak dengan blogshop lomo camera , and tatau nak pilih , [ ceh , macam ada duet ? ] , ok maybe korang tatau ape tu lomo camera , lomo camera is not like DSLR or digital camera , its tiny and cute . focuses lens pun ade , eh2 , tatau betul ke tak , tapi tu yang aku bace la , tapi korang jangan tertukar antara domokun dengan lomo pulak , ahaha :D meh nak tunjuk gambar :P

yang ni domo ^^ , sejenis binatang yang sentiasa marah , haha

yang ni lomo , sejenis camera ^^

haha , dah puas tengok gambar tu ? hehe , sebenarnye aku kalau nak pilh antara DSLR dengan LOMO , better i pilih lomo , sebab i'm not a photographer , tapi kalau yang memang ada seni , yang bukan tangan , otak , kaki semua kayu macam aku , memang tak teringin la DSLR tu , sebab aku minat nature pics than gambar orang buat muka cute-cute tu :) , advanced dia pun nak dekat sama je dengan DSLR , cuma DSLR tu up lagi la kan ,, [click]>> link blogshop tu ^^ , kan , tengok belum site tu , aku tulis korang tak percaye , kang aku cakap karang :P , pengsan pulak , ahaha ^^

sudah-sudah la tu story about lomo camera , imia ^^ time for doodles , hari ni nak letak two doodles sebab ada special case , ahaha , i tried la semalam buat lomo , eh2 , domo lah , typo , tapi malas nak patah balek ,, tapi tak jadila domo tu , jadi macam jelly la pulak , haha , nanti-nanti i try lukis lagi :))and lomo ni lupe letak tangan die , macammana la aku boleh lupa , tapii dah tersave nak buat macammana , nak bukak balek , jawapan dia mesti MALAS , huahua :D


and girl bawah ni , aku dah tukar gaya rambut , asyik rambut pendek dengan rambut panjang je kan , kali ini aku buat a girl with tied hair ^^

ok , sudah , babai and salam 'alaiyk ^^
ehh , kalau ade duet bolehla sumbangkan , nak beli lomo camera tu :P

p/s : credits for the pic above are to weheartit .com ^^ , i've mention it on sidebar pages > credits :)

Comments

  1. comel la semua doodle2 tu...comel!!!

    ReplyDelete
  2. im very much into lomo too:) i hv a dslr but lomo is a creation that u cant find in dslr..

    ReplyDelete
  3. hye , comel la blog awak . hehe . suke tgk :)
    btw , i also love lomo ! kite boleh jadi gang . huhu

    ReplyDelete
  4. am not very good in photography. i hate using adobe photoshop. i love the effects because it ain't fake. that's why i choose lomo over dslr :) besides, it's about break the rules, do whatever you want :)

    ReplyDelete
  5. thx , i love ur comment , btw , ur photo is so adorable , i love it :D

    ReplyDelete
  6. cute lomo.. but lomo punya kertas tu mahal la kan?

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)