74:7
Sometimes, the hardest thing is to let something we think are good for us. | Dashboard | +Follow

untitled [ 3 ]

yeah , its right xD


SALAM :)
today , i wanna type about this article .
Malay article , for those who doesnt understand Malay , so sorry yeah --'



Duhai dirimu yang kuhormati,
Jangan kau hilangkan kepercayaan dan harga dirimu yang selama ini terjaga.
Duhai dirimu yang kuiingati,
Sabarlah dengan penantian ini,
Halanglah dirimu daripada menghubungiku,
Jagalah hati kita agar tidak lalai dari mengingati-Nya,
Kerana cara itu lebih kusukai,
Bahkan aku bertambah yakin,
Namun, aku sedikit kecewa dengan dirimu,
Masih ingin menghubungiku walhal,
kau tahu kita bukannya mahram,
Yang tak patut kau hubungi.
Duhai dirimu yang kusegani tatkala dulu,
Jangan kau biarkan perasaan itu mengawal dirimu,
Hingga tindakanmu melebihi batas,
Jadilah dirimu semula,
Yang kukenali sebelum ini,
Kejarlah cita-cita yang murni,
Jangan kau lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepada yang Esa.


ok . this entry are for Malay-known language .
i bet the next entry are for you vanesa :)
ok ,
kembali pada bahasa yang aku cintai ni :D
dah lama rasanya aku tak tulis bahasa melayu dalam entry2 aku ni ye .
bukan sebab nak berlagak or something ,
tapi sebab kebanyakan blogwalker yang visit blog aku ini adalah non-Malay .
ya , aku tau , kebanyakannya orang Filipina dan Korea .
tak ramai rasanya Malay yang baca entry aku ni .
so , apa salahnya aku tulis bahasa Inggeris .

eh , tukar tajuk . haha xD
ok , bait-bait kata tadi amatlah benar = tepat .
sangat setuju dengan kata-kata tu .
aku tujukan kepada semua sahabat-sahabatku .
dan juga diriku sendiri :)
jangan sesekali kau lebihkan cinta kepadku [ atau insan lain ]
melebihi cintamu kepada Allah , hanya yang satu :D
aku rasa entry ini akan membuatkan ramai bosan ,
namun entry inilah yang paling aku suka ,
sebab banyak ilmu yang terkandung di dalamnya :)
okeyh ,
MUNGKIN aku akan post dua entry hari ni .
aku hanya kata mungkin sahaja , tidak berjanji ye :P
ok . babai ^^


p/s : credit to chibird

0 comment (s) :

Post a Comment

comment me :)