semua tentang blogg

salam
err
ari ni post pasal blog yang lembap nak loading .
tadi pi la blog akak ney 
masyaAllah [ bak kata farah , barakallah ]
blog dia rasa macam setahun baru nak habes loading
rasa kalau tidoq
boley mimpi dua/tiga cerita .
adoyai
ok kalau ampa nak tau
kalau blog tu loading kurang daripada satu saat
kira powerr lah
macam mana nak tau ?
ok . jawapan dia aku pon tatau .
so aku survey kat abang google tadi
dapat satu web
aku punya loading 0.37 saat [ tak lebey 1 saat ]
yuhuuuu !
tapi aku rasa macam lembap lahh pulak blog aku ney
aku letak banyak sangat kott benda gerak2 .
nak buang ?
tak nak !!!
penat aku cari suruh buang plak .
pirrah .
lagi satu , sebab blog kita ney loading lembap 
kerana banyak sangat post pada satu page .
so aku telah tukar tadi
satu page satu post
huahua .
lagi sebab ialah
kerana maybe korang punya header gedabak sangat
tu yang menyebabkan loading lembap
seb bek aku wat header sama besar dengan width blog .
lagi sebab [ bapa kali da ]
kerana letak terlalu banyak widget [ mcm aku la ]
terasa la plak .
adoyai .
aku nak bagi lawa .
yang ko lembap loading apsal ?
sengal !
aaa . lagi sebab
btullah seperti aku kata . 
letak banyak sangat benda gerak2 + bling 
mcm ni
lapar la plakk .

tapi aku suka
lantak la
asalkan lawa + cantekk blog aku ni
tapi kalau blog korang lebey satu saat  nak loading
aku ta visit da blog korang tu .
wat masa ni aku visit blog kengkawan aku
suma ok ja
tadak yang lembap .
alhamdulillah . [ senang aku nak baca entry dorang ]
hhe.

...............................................................................................................

k.
tukar topik .
td blog lembap
sekarang aku nak cerita pasal macammana 
nak bagi blog diziarahi orang [ sedapnya ayat ]
1. kena tulis entry panjang2 . tp banyak paragraph . bukan macam facebook tu ya . status secoet [ ada penah dengar? ]
2. jangann bg ada misspelled atau sewaktu dengannya .[ aku slalu buad ]
ngeh2 .
suka ati lah .
3.jangan tulis shortform [ aku slalu wat jgk ] punya tulisan coz korang punya blog satu dunia boley baca .
kalau orang Nigeria ke Babylon nak baca ke
diorang mesti translate [ sapa guna google chrome ]


kalau korang tulis shortform , sian dorang taleh baca . 
bagi makcik2 yang baru nak belajar guna komp. lagi kesian
skali jumpa blog aku yg lawa ni , mesti dorang nak baca
sekali aku tulis mcm ni :
'sp yg bc neyy mmg pndai '
sp tu makcik tu igt sungai petani apa .
hhe . 
tapi aku nak buadd jugakk
sebab yang baca entry aku 
mstilahh yg muda2 + lawa2 + comeyll [ acece , snyum sorang2 la tuhh]

tayah ttup muka la !

4. sepatutnya jgn guna bahasa rojakk . tp aku nak wat jgkkk
aku punya suka lahhh .
hhe .
lagi pon boley improve apa kita punya bahasa asing [ asing ke ? aku tatau nak guna perkataan yg sesuai ]
tu je kot tips aku [ yg aku tak ikut ]
aku ta ikut sebab aku ta kesah orang nak baca ke tak entry aku neyy
asalkan ta kacau hidup aku suda . 
lagi satu !!!
pliss la .
tolong jangan penuhkn chatbox aku dengan iklan .
tu dah jenuh aku delete .
aku tau la muka aku ni ada iras2 model pon.
adess ~
ok suda .
memang ini entry cukup panjang ~ 
aku ikut tips aku yg satu ni jaa. [ for the first tyme ]
ngeh2 .
ok daaa.
babai. 




p/s : bgtau korang punya blog loading brapa saat ? :D





Comments

  1. What are you doing in Fiji???
    Kirim salam kat Vijay Singh...
    Have a nice day..

    ReplyDelete
  2. banyak sgt bende nak cerite..then gune center kan semua lak tuh..better buat mcm biase.karang jer panjang2..selang selikan dengan gambar supaye org tak bosan nak bace.klu still panjang jugak..buat la vol.1 vol.2..so lain kali ade idea nk update blog.tak gitu??


    now pasal yg kamo cakap tuh..pada fahmie...kalau page org tuh berat.fahmie tak masuk pon.slamat blog kamu ringan.hehhee

    seriously...walaupun fahmie mude..fahmie takkan teruskan membace kalau dye dah ckp gune short form memanjang...then gune hurup "w" tuh...hehe..menyampah gile..


    bdway..kamu bace semua entry fahmie ker..smpai kan kamu menarik perhatian fahmei untuk datang ke blog kamu nie...haiya ^___^ tengs cz give ur support and comment..

    ReplyDelete
  3. haha . thx for the tips . pasti diamalkan . hha . mmg . da baca setengah entry fahmi . dok gelak ja . btw , ime org kedah . hhe .ime ta suka jgk kalau org guna 'w' tuh . cam gedikss pon ada . hha

    ReplyDelete
  4. unknown : sape yg ade kat fiji ? tak phm lahh

    ReplyDelete
  5. hhe . seb bek km cepat drpd yun .

    ReplyDelete

Post a Comment

comment me :)