74:7
Sometimes, the hardest thing is to let something we think are good for us. | Dashboard | +Follow

gongbu hangug-eo ( belajar bahasa korea )

insamal [ salam ] .
oneul na gonbu hangug-eo . [ hari ini aku belajar bahasa korea ]
haha . korang nak tau tak . hari ni aku belajar bahasa korea selepas beberapa minit aku kebosanan .
idea nak belajar bahasa korea ni muncul bila aku nak makan . kalau bahasa cina makan = chi , pastu aku fikir la kalau bahasa korea panggil apa ye ?
so aku browse la google translate . dapat la aku tau makan dalam bahasa korea = sigsa .
skarang ni aku da boley baca korean words .[ semua tau tak ! ]
tapi , kelemahannya maksud dia sepatah apa pun aku tak tau .
tadi aku bukak la yahoo korea ! syok oo baca depa punya words .
aku jadik teringin nak tau maksud dia . tu la aku mula blajar maksud dia pulakk .
tadi aku belajar alphabets dia ja .
kalau ampa da belajar , ampa rasa ampa syok sangat [ macam aku ]
aku rasa macam dah pandai baca la . [ macam budak tadika la baru nak belajar ]
tapi makna dia , kena belajaq pelan2 .
aku kan newbie dalam korean language .
hari ni aku belajaq semua alphabets yang ada . dah mahir . esok belajaq basic words pulakk.
okeyh !
tadi aku pi laman web yang aku hari2 pi .
saja ja nak abaq . laman web ni syok sgtt! quizzila .
disebabkan hari ni mood aku korea2 sikit , pastu aku cari la nama aku dalam korea .
aku dapat nama aku Kang Ha Neul .
waaa ! nama dia ok lah jugakk .
pastu aku browse la kat encik google pulakk .
nama dalam bahasa korea .
aku dapat Soo Ha Neul .
aku pikir balek , eh , sama la mcm tadi . cuma depan tu ja !
tapi sampai la ni , aku masih teringin nak tau maksud ha-neul dalam bahasa kita
emm . sapa tau tolong gtau ye .
ok . sudah la ye .
aku sudah malas .
lepas ni aku nak belajar tulis nama au pulak .
soo ha-neul / kang ha-neul .
ngeh3 .
ok
babai ^^
annyonghi kyeseyo. hihi . sempat lagik

2 comment (s) :

budak purple said... Best Blogger Tips [Reply] Best Blogger Templates

waahhh!!
nak blajaq jugak .
t p skOla kita leyh smbng dua.
HAHA~~

imiarun said... Best Blogger Tips [Reply] Best Blogger Templates

aah . km suka tau ! dila pi lmn web ni , sng nak blajaq [ klau nak blajaq la ] http://www.learnlangs.com/RWP/Korean/

Post a Comment

comment me :)